top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Een dag uit het leven van een hondenmama


A Day in the life of a Senior Dog mom drawing dog mom

Ik kan vol vertrouwen zeggen dat mijn leven heel anders zou zijn ( saai en zinloos) als ik geen dogmom zou zijn van 3 oude honden. Ik zou meer geld hebben, minder rommel om schoon te maken en 's nachts steviger slapen, maar mijn bed zou leeg zijn en mijn dag zou saai zijn.

In 2009 heb ik mijn eerste senior hond, Arabella 10 destijds, geadopteerd uit Spaanse Honden in Nood. Beste beslissing OOIT.. Ze heeft mijn leven gevormd tot één van opwinding, amusement en avontuur. Mijn leven draait om mijn hond. Nou, honden.. Ik heb nu drie oude honden en ik wil je een kijkje geven in mijn dagelijkse hondenmama-leven, want er is nooit een saai moment!


senior dog mutt adopt a senior dog grey muzzle
Arabella, my first senior dog I ever adopted. Here she is 19 years old

Leven met oude honden moet volgens een vast schema gedijen, maar is gemakkelijker dan een puppy of volwassen hond omdat ze veel slapen.. heel veel.. Het is zelfs zo dat als ik overdag naar mijn slaapkamer loop, ze allemaal volgen om te zien of ik ga slapen (zelfs als het pas 14:00 is).. je weet maar nooit..


Ochtend


Geloof het of niet, ze maken me 's ochtends niet wakker. Ze slapen net zo lang als ik slaap. Ik sta graag vroeg op, vooral tijdens de hete zomermaanden, omdat ik me productiever voel. Dus als ik uit bed kom, doen de honden dat ook. Ik gebruik de badkamer terwijl ze (meestal Grigri) op ​​het bed wachten, dan is het tijd voor onze dagelijkse wandeling. Voorheen was het een uur lopen naar het park, maar met Dulce duurt het 30 minuten langer.


Na onze wandeling is het ontbijttijd! Ze krijgen allemaal wat lekkers en ik geef ze brokjes die ik op de grond leg (het is makkelijker voor hen, vooral Dulce en Gri die geen tanden hebben). Ze eten wanneer ze honger hebben en dat werkt perfect. Gelukkig zijn ze allemaal gezond dus geen medicatie.

Ik check my mails terwijl ze dutje nummer één doen...


Afhankelijk van mijn werkuren kan ik thuis blijven tot 15.00 uur of zelfs later als ik de nachtdienst werk.


Als ik naar mijn werk vertrek, geef ik de honden een snoepje en Lily gaat meteen naar mijn bed en blijft daar tot ik thuiskom (zelfs als mijn zus of moeder op bezoek is, gedragen ze zich nog steeds zo.. ze negeren de mensen die er zijn :)) Grigri begint met hondenbed nummer één.. maar wisselt in de loop van de dag.Avond


Als ik terugkom van mijn werk staat Lily voor de deur met haar speeltje, Dulce staat op om me te begroeten en soms slaapt Grigri nog dus ik moet hem wakker maken.

Ik laat ze er voor het slapengaan nog een laatste keer uit. Ze hebben geen ongelukjes tijdens de nacht, maar als ik aan het werk ben, gebruik ik puppy-pads omdat ze 12 en 13 jaar oud zijn en ik verwacht niet dat ze zich zo lang moeten ophouden.


Welke invloed heeft het zijn van een hondenmoeder op mijn besluitvorming?

Mijn dagelijks leven draait volledig om mijn honden. Zij komen op de eerste plaats (als ze een operatie hebben - zoals Dulce's tanden trekken - neem ik een dagje vrij, het interesseert me niet wat mijn werk of baas daarvan vindt).


Ik ben zo trots op het leven hondenmama. Sommigen noemen het misschien obsessief, anderen hebben het 'ongezond' genoemd. Maar ik zou er niets aan veranderen (en ik zie er echt niets verkeerds in)! Ik ben dankbaar dat ik deze honden heb van wie ik hou en die ik koester en die evenveel voor mij voelen. We zijn een niet te stoppen team.


Ze maken me sterker. Ze halen het beste in mij naar boven. Ze inspireren mij. Ze motiveren me om 's ochtends op te staan. En ik waardeer ze voor alle keren dat ik het gevoel had dat ik niet meer verder kon, maar ze me dwingen om dat te doen. Het leven van als hondenmama is het beste leven.


Dus vertel me, ben jij een hondenmama " Vertel me erover! Wat maakt het leven met je hond uniek?


ondertekend,

een senior-hond-O-Holic moeder

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page