top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Een is voor Kerstmis, een is voor het leven


stuffed animal for christmas adopt a senior dog dogs are for life dogs are not a toy minimaltese

Alleen omdat dieren er schattig uitzien onder de kerstboom, wil nog niet zeggen dat ze goede kerstcadeaus zijn. Voor dieren zorgen is een enorme verantwoordelijkheid en ze mogen nooit achteloos aan iemand worden gegeven. Veel mensen die huisdieren cadeau krijgen, merken dat ze niet in staat zijn om de levenslange verbintenis aan te gaan om voor hun nieuwe gezelschapsdier te zorgen, hoe graag ze het ook willen laten werken. Dieren verdienen het best mogelijke leven, maar als ze cadeau worden gedaan, is die uitkomst minder waarschijnlijk.


1. DE AANDACHTSPANNING VAN EEN KIND KAN BETER GESCHIKT ZIJN VOOR EEN KNUFFELDIER.


Dierenasielen zitten overvol met dakloze dieren, van wie velen voormalige "huisdieren" waren - allemaal omdat een kind zijn interesse verloor en niemand anders tussenbeide kwam en de tijd nam om training en zorg te geven. Kinderen zijn niet volwassen genoeg om deze verantwoordelijkheid aan te kunnen.


2. VEEL MENSEN WILLEN GEEN DIER VOOR KERSTMIS.


Heeft de persoon interesse getoond in het adopteren van een dier? Welk type en soort dier zou goed passen? Als een gezin besluit een dier te adopteren, moet elk gezinslid samen naar het plaatselijke dierenasiel gaan om het dier uit te zoeken na bespreking van de toezeggingen en langetermijnverbintenissen.


3. U KAN OOK IEMAND FINANCIEEL IN DE PROBLEMEN BRENGEN


Heeft de persoon de ruimte, tijd en geld om voor een dier te zorgen? (De zorg voor een gezelschapsdier vereist een levenslange toewijding, die meer dan 20 jaar kan duren.) De kosten kunnen snel oplopen, niet alleen voor voedsel, maar ook voor dierenartsbezoeken en spoedeisende zorg wanneer de hond een sok inslikt of de kat een paar happen van een giftige kamerplant. Is de ontvanger een druk persoon? Als dat het geval is, kan het nodig zijn om regelmatig op huisdieren te passen en/of honden uit te laten.4. WAT KUNT U IEMAND GEVEN DIE ECHT KLAAR IS OM VOOR EEN GEZELSCHAPSDIER TE VERZORGEN.


Als je iemand kent die heel graag een gezelschapsdier wil en klaar is voor de verantwoordelijkheid, wat dacht je ervan om hem of haar een cadeaubon te geven voor de adoptiebijdrage bij het plaatselijke dierenasiel?


Wat je kunt doen


Adopteer a.u.b. alleen uit dierenasielen en koop nooit een dier bij een dierenwinkel of fokker. En vergeet niet al uw huisdieren te laten steriliseren of castreren.


model : Dulce 13 jaar oud

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page