top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Halloween, Heksen en spreuken


Witch getting ready for halloween cartoon drawing
Witch getting ready for Halloween

Full moon

Witches getting ready

matching pumps with broom

hat in place

watch them zoom

let's get wicked


stoke the fire

sture the pot

cauldron is bubbling

Oooo that's hot


spell book's out

let's all shout


“Double, double, toil and trouble,

Fire burn, and caldron bubble”


Rabbits guts and chewed up nuts

slime of snail and a pinch of dust

a half a cup of rhino pee and a big green snot from me

mix together, one, two, three !


Five large fleas from a dog with disease

a cup of sick from a hippo that doesn't pee

overcooked eggs from a frosted hen

put in toffee and served with Uncle Ben


A sprinkle of troll teeth

cabbage tart with a big fart

and a fluffy belly with a stinky welly


Double Double howling goo

stink of poo mixed with a shoe"
Heksen genieten tegenwoordig een positieve plaats in onze cultuur. Dankzij Harry Potter, Bewitched, Charmed, Practical Magic en andere heksenfilms worden ze vaak als lief en slim gezien. Maar ga een beetje verder terug en je zult een duistere geschiedenis ontdekken achter deze wezens (die toevallig enkele van de meest populaire Halloween-kostuums inspireren).


Volgens de legende kwamen de heksen naar de bijeenkomsten op magische vliegende bezemstelen. De feesten werden georganiseerd door niemand minder dan de duivel zelf. Er zijn verhalen verteld op basis van bijgeloof over heksen die spreuken uitspreken die zichzelf in verschillende vormen transformeerden en spreuken uitspreken op nietsvermoedende mensen, waarbij ze hun magische krachten gebruikten en pijn en problemen brachten. De legende gaat dat als je een heks wilt ontmoeten op Halloween, je je kleren binnenstebuiten moet aantrekken en om middernacht achteruit moet lopen.


Tijdens de middeleeuwen groeide de hysterie over heksen en werden tot 80.000 verdacht van hekserij vermoord. Toen begonnen de problemen in Amerika, met de beroemde heksenprocessen in Salem die 200 mensen van hekserij beschuldigden en leidden tot de dood van 20 in 1692 en 1693. Tegenwoordig worden degenen die Wicca beoefenen, een moderne vorm van hekserij, als ongevaarlijk en zelfs vreedzaam beschouwd. . . natuur liefhebbers.


Het geloof in heksen en de spreuken die ze uitspraken werd met de vroege kolonisten naar Amerika gebracht. Toen vermengden de overtuigingen van de kolonisten zich met de overtuigingen van de Amerikaanse Indianen. Later werden ook de overtuigingen van de Afrikaanse slaven aan de mix toegevoegd. Dat vreemde mengsel is wat de gemeenschappelijke overtuigingen over heksen vormt die tegenwoordig in overvloed aanwezig zijn.


Er is geen wetenschappelijk bewijs dat heksen bestaan ​​of dat ze goede, slechte of andere spreuken kunnen uitspreken. Maar gelovigen hebben geen bewijs nodig! Ze geloven gewoon. Persoonlijk weet ik het niet zeker, maar als een kikker zou spreken en me zou vragen hem te kussen zodat hij weer een prins kon worden, zou ik het misschien gewoon doen! Ik heb eerder kikkers gekust, maar geen van hen veranderde ooit in iets dat op een prins leek - dus misschien zou ik toch mijn beurt overslagen..

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page