top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Nummer 6 Hoe creëer je een liefdevol thuis voor je hond?


"The biggest fear dogs have is the fear that if you go out without them, you won't come back." –Stanley Koren


Wanneer u een hond adopteert, moet u uw huis voorbereiden zodat hij/zij zich veilig en geliefd zal voelen.


Honden komen over als extreem zorgeloze en gemakkelijke wezens, maar in werkelijkheid zijn ze veel gevoeliger dan de meesten van ons beseffen. Hoewel ze minder veeleisend zijn dan hun huishoudelijke concurrent, wiens naam we niet zullen noemen (hoest, katten), hebben ze nog steeds een aantal dagelijkse basisbehoeften om ze tevreden te houden - zorg dat deze goed zijn en je zult een heel gelukkig hondje hebben.


Een plek om uit te rusten - Zorg ervoor dat uw hond zijn eigen knusse bed heeft waar hij comfortabel kan slapen, een drink- en voerbak en het gevoel dat hij zijn eigen afgezonderde plek rond uw huis heeft. Dit kan een mand zijn die in hun speciale hoek is weggestopt of hun favoriete deken die strategisch op de vloer is uitgestald.


Toiletruimte - honden moeten regelmatig naar het toilet. Geef uw hond minstens om de paar uur toegang tot een geschikte plaats waar hij naar het toilet kan.


Veilige ruimte - uw hond moet weg kunnen komen van dingen die hem bang maken. Geef ze constant toegang tot een veilige schuilplaats om te ontsnappen als ze bang zijn, sommigen voelen zich het veiligst in een bench, anderen (zoals Lily) onder een dekentje

senior dog safe space blanket
Lily and her blanket

Als je meer dan één hond hebt, zorg er dan voor dat je voor elk van hen voldoende extra middelen (bijv. Speelgoed, bedden en schuilplaatsen) ter beschikking stelt om te voorkomen dat ze competitief worden en gaan vechten.


Veilige omgeving - honden zijn van nature nieuwsgierig en kunnen in gevaarlijke situaties terechtkomen als ze aan hun lot worden overgelaten. Zorg ervoor dat het huis van uw hond veilig is.


Veel genegenheid

Honden hebben genegenheid nodig. Het zijn sociale dieren die zo veel mogelijk in uw gezelschap willen zijn. Zorg ervoor dat je ze veel lof en positieve feedback geeft als ze zich gedragen en verwen ze met aaitjes en knuffels als ze daarom vragen - hoe meer je je hond prijst en verwent, hoe gelukkiger ze zullen zijn.


Je hond bezig houden


Lichaamsbeweging - Honden hebben beweging nodig, dus zorg ervoor dat u ze minstens een of twee keer per dag uitlaat voor een goede wandeling. Het is ook belangrijk dat je ze de hele dag door regelmatig de tuin in laat; hierdoor kunnen ze zichzelf ontlasten. Als u uw hond niet dagelijks traint, is de kans groot dat hij zich gaat vervelen en zich gaat gedragen, wat kan leiden tot destructieve activiteiten in en om uw huis.


Speelgoed - Koop speelgoed waar ze op kunnen kauwen of een bal waarmee je kunt rondgooien. Dagelijkse speelsessies met uw hond helpen hun verveling te verminderen en hen mentale stimulatie te geven.


Houd een routine aan

Honden hunkeren naar routine, grenzen en regels. Verstandige regels in huis helpen uw hond zich veilig te voelen in zijn omgeving. Consistent zijn met trainen, uw hond helpen begrijpen welk gedrag u wilt en een vaste routine bieden, zal door uw hond worden gewaardeerd. Ze krijgen meer zelfvertrouwen als ze weten wat hun rol is en wat je wilt dat ze doen.


Wanneer u weg bent of onderweg bent


Als u uw hond ergens achterlaat, zorg er dan voor dat de grootte en temperatuur van de plaats waar u hem achterlaat (inclusief uw voertuig, maar ik zou het niet aanraden) comfortabel voor hem is.


Als je je hond vervoert, zorg er dan voor dat hij te allen tijde comfortabel en veilig is. Gebruik een harnas, bench of bak die past bij de grootte van uw hond en lees meer over het vervoeren van honden in auto's.


Houd uw hond onder controle, waar u ook gaat, en laat hem niet afdwalen.

Maar zorg er vooral voor dat ze zich geliefd en gewenst voelen als onderdeel van je gezin."Dogs die. But dogs live, too. Right up until they die, they live. They live brave, beautiful lives. They protect their families. And love us, and make our lives a little brighter, and they don't waste time being afraid of tomorrow." – Dan Gemeinhart, author of The Honest Truth

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page