top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Hoe verwen je je honden op een gezonde manier TOP 10 ?

Bijgewerkt op: 15 jan. 2023


Hondenliefde, oh ja, ah, het seizoen van de liefde hangt in de lucht. Voor onze honden is het onvoorwaardelijke liefde het hele jaar door, 24/7/365 manier van leven.


Als je van je hond houdt, vooral voor je oudere hond, dan wil je gaan zitten, en dit lezen... toon uw liefde het hele jaar door:

NUMMER 10


MASSAGE MOMENTEN


Geef je hond een tasttest maar vermom het als een massage. De volgende keer dat u gaat zitten om uw hond te aaien, overweeg dan deze 10 aanrakingen hieronder die het leven van uw hond kunnen redden.


Volledige lichaamsscan: beweeg uw vingertoppen over het lichaam van uw hond. Beweeg de vingertoppen voorzichtig over de rug, buik, kop, oren en zelfs t gezicht van de hond. De meeste honden zullen deze aanraking tolereren, vooral als je het doet terwijl hij naast je rust en ontspannen is. Voel je iets? Nieuwe knobbeltjes of bultjes? Neem een foto van eventuele gezwellen zodat u deze aan de dierenarts kunt laten zien.


Oren: houd het oor tussen uw vingers en streel zachtjes, waarbij u uw hond prijst omdat hij zo'n braaf hondje is. Teken hebben de neiging zich aan de oren, het gezicht of de kop te hechten, aangezien honden veel van hun tijd buitenshuis doorbrengen met hun neus op de grond.


Lymfeklieren: De lymfeklieren filteren vreemde indringers/deeltjes uit de bloedbaan van een hond. Het lymfestelsel omvat organen zoals de thymus en de milt, dus de regulatie en productie van cellen van het immuunsysteem zijn betrokken. Het aanraken van de lymfeklieren van het lichaam en weten waar ze zich bevinden, is een belangrijk onderdeel van het begrijpen van de anatomie van uw hond. Palpeer voorzichtig de nek, benen en liesstreek. Voel in de oksels van uw hond.


Mond: Een van de vele redenen waarom we sterke voorstanders zijn van het regelmatig poetsen van hondentanden, is om te screenen op knobbeltjes, stoten, groei of zweren. Baasjes die weten hoe normaal voelt en eruit ziet, zijn de eersten die weten wanneer iets abnormaals wordt aangeraakt of gezien. Als uw hond niet van tandenpoetsen houdt of als uw vinger voorzichtig rond zijn tandvlees gaat, zijn hier enkele manieren om een hond te helpen zich aan te passen aan tandenpoetsen.Staart: hij kwispelt, hij waarschuwt ons, hij heeft veel standen en aan zijn staart kunnen we vaak zien wat een hond denkt. Wanneer heb je voor het laatst de staart van je hond aangeraakt en gezocht naar iets ongewoons? Je kunt een hond trainen om elk deel van zijn lichaam aan te raken met behulp van positieve bekrachtiging. Beloon een hond, laat een vriend of familielid belonen met iets lekkers in combinatie met aanraking.


Bovenkant van het hoofd: Een van de eerste plaatsen waar de meeste mensen een hond aanraken, is op hun hoofd. Zelfs de meest vriendelijke hond vindt dit misschien niet leuk: vooral als een nietsvermoedende vreemdeling het doet. Masseer als zijn baasje voorzichtig het hoofd en voel rond voor iets ongewoons.


Poten en kussentjes: Een gebroken nagel kan erg pijnlijk zijn. Een overgroei van vacht tussen de oppervlakken van de kussens betekent dat honden op de vloer kunnen uitglijden. Alle snijwonden of wonden op een pootkussen hebben onmiddellijke aandacht nodig. Inspecteer de poot visueel terwijl u tast gebruikt om te voelen of er iets ongewoons is.


Buik: Ah, de heerlijke buikmassage... Druk voorzichtig met de vingers langs de buik van de hond om te voelen of er tekenen van zwelling of afwijkingen zijn.


Te billen: De meeste honden houden van een goede billen massage: zacht en masserend, over de billen en heupen, voel voor bultjes of knobbeltjes en kijk ook eens: de gevoelige anaalklieren bevinden zich in dit gebied, dus ongebruikelijke geuren moeten worden gecontroleerd door een dierenarts.


Borst: Verhoogd hijgen komt veel voor bij honden in de wintermaanden, vooral wanneer het binnenshuis warm is en de hond zich aanpast. Als honden echter overmatig hijgen, is het tijd om gecontroleerd te worden. Voel de borst van uw hond en merk op dat er enig ongemak of pijn is tijdens het aaien van de borst. Net achter de elleboog aan de linkerkant van de borst van de hond zou je een hartslag moeten kunnen voelen.


Als bonus 11e tip, controleer de ogen: is er ongebruikelijke afscheiding of opeenhoping in of rond de ogen? Zien de ogen er rood of troebel uit? Is er een toename of afname van de traanproductie? Scheelt de hond of klauwt hij naar de ogen?


Hoe vaak geef jij je hond een massage ?


Grigri en Lily krijgen elke dag hun dagelijkse massage als ik wakker word :)

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page