top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Honden zijn geen publiek bezit.Laten we het even hebben over de omgangsregels met onze honden.

Mag je hond nee mogen zeggen, ik wil nu even niet knuffelen? Absoluut.

Moeten we ze vragen of ze willen knuffelen en ook bij ze inchecken om er zeker van te zijn dat ze ook echt door willen gaan? 100%!

Mensen houden ervan om hun honden te knuffelen. Ik weet dat ik er echt van geniet. Maar mijn hond in staat stellen om zowel nee te zeggen als om knuffeltijd te vragen, heeft de communicatie voor ons beiden een stuk gemakkelijker gemaakt en heeft enorm veel vertrouwen opgebouwd.


Op de een of andere manier is het normaal geworden dat mensen denken dat ze hallo kunnen zeggen tegen elke hond die ze zien. Terwijl we in het openbaar zijn, kennen we de "hondenliefhebber" die piept bij het zien van een hond en vervolgens naar hem toe rent om hallo te zeggen. Ze maken een rechte lijn naar de hond en beginnen er meteen overheen te kruipen en hem te aaien. Af en toe zal deze "hondenliefhebber" de geleider vragen of ze hallo mogen zeggen, maar vaker wel dan niet wordt er geen toestemming gevraagd of verleend om een hond te benaderen terwijl hij in het openbaar is.


We zijn hier om het je te vertellen. Dat is niet tof! Echt! Een echte hondenliefhebber realiseert zich dat een hond een voelend wezen is, dat pijn, plezier, sympathieën en antipathieën ervaart. Honden hebben al de stress van het leven in een wereld die niet voor hen is gebouwd. De meesten van hen zijn bewonderenswaardig tolerant ten opzichte van de vele regels die horen bij het leven met mensen. We moeten niet verwachten dat ze fysiek worden aangesproken door vreemden, zonder het vermogen om nee te zeggen. De redenen waarom u MIJN hond zou moeten negeren zijn eindeloos, maar de realiteit is dit: honden zijn geen publiek eigendom en dat zou reden genoeg moeten zijn. Als je echt van honden houdt, laat je ze hun tijd in het openbaar in alle rust doorbrengen. Wees een echte hondenliefhebber en negeer honden die niet van jou zijn, tenzij je specifiek bent uitgenodigd om met ze om te gaan. De honden en hun mensen danken u.


Het wordt tijd dat we ons herinneren dat onze honden individuen zijn. Ze hebben behoeften en wensen die vaak verschillen van de onze.

Laten we beginnen met het normaliseren van enkele dingen over onze honden. Je hond hoeft het niet leuk te vinden om aangeraakt te worden door vreemden. Als je een hond hebt die al het aaien wil, is dat helemaal geweldig, maar als hij dat niet doet, is dat ook 100% oké. Leer UW hond echt kennen en wat hij het liefste doet. Als je dat eenmaal doet, zorg er dan voor dat je ze vriendelijk steunt.


👏👏 Even ouderwetse manieren terugbrengen 👏👏

🙅‍♀️Toen we opgroeiden, waren er enkele zeer strikte regels als het om onze honden ging. Als de hond naar je gromde terwijl hij sliep, at of pijn had, zou je waarschijnlijk een waarschuwing krijgen. Als je meer dan eens werd verteld, zou je een schop onder je kont krijgen en werd gezegd dat je het met rust moest laten.

Hoewel die laatste straf een beetje overdreven was, werden we niet gebeten, probeerden we het nog een keer of werd de hond niet afgemaakt.

Als er iemand thuis kwam opdagen en de hond blafte, werd er niet tegen geschreeuwd dat hij zijn mond moest houden, dan zetten we de hond weg en gingen we kijken wie het was.


🐺 Manieren rond honden moeten op een enorme manier worden teruggebracht. Honden moeten zich kunnen uiten op een manier die aangeeft dat iets hen zorgen baart, hen ongemak bezorgt of bedreigt. Het probleem hier is wanneer deze onmiddellijk worden uitgeschakeld en de hond uiteindelijk van een acceptabele waarschuwing / waarschuwing rechtstreeks naar een extreme gaat. Dan hebben we enorme problemen die niet hoefden te gebeuren.


💖 Begrijp de lichaamstaal van uw hond.

💖 Beheer uw hond(en) op de juiste manier.

💖 Leer uw kinderen en gasten over uw hond.

💖 Herhaal vaak tegen uw kinderen over eenvoudige manieren in de buurt van niet alleen uw honden, maar ook de hond van andere mensen.

💖 Stop met het afstraffen van normale communicatie, zodat het geen extreme senario wordt.

🙌Situaties zijn gemakkelijk te vermijden met een beetje begrip🙌


#IGNOREMYDOG is gestart als een campagne om het publiek voor te lichten en een culturele verschuiving aan te moedigen in de manier waarop mensen zich tegenover honden gedragen.


"Nog maar een generatie geleden, als je in de buurt van een hond kwam toen hij aan het eten was en de hond gromde, zou iemand zeggen: 'Kom niet in de buurt van de hond als hij aan het eten is! Wat ben je gek?' Nu wordt de hond geëuthanaseerd. Destijds mochten honden NEE zeggen. Honden mogen geen nee meer zeggen...Ze kunnen niet in paniek raken, ze kunnen niet bang zijn, ze kunnen nooit 'ik liever niet' signaleren. We hebben geen enkele nuance met betrekking tot honden die aangeven dat ze zich niet op hun gemak voelen, bang zijn, boos zijn, pijn hebben, zich zorgen maken of van streek zijn. van een aardige hond naar een 'AGRESSIEF' hondje." ~Jean Donaldson.


Het uiteindelijke doel is om te onderwijzen en bewustzijn te verspreiden over wat gepaste interactie met honden is en eruit ziet. Onze cultuur heeft de traditie om elke hond die we zien aan te raken en ermee om te gaan, zonder er lang over na te denken of de hond aangeraakt wil worden of niet, of het wel of niet gunstig is voor de hond om ermee om te gaan.ondertekend

een 'Senior Dog' mom-O-Holic

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page