top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Is uw hond een "Prinses"?


Verwend, vertroeteld en in de watten gelegd zijn woorden die in me opkomen als ik aan mijn prachtige hond denk, terwijl anderen zo ver zijn gegaan om te suggereren dat haar problematische hechtingsstoornis haar een beetje in een bitch heeft veranderd... maar zonder de tiara (de andere prinses Grigri wil zijn blingbling niet delen)


Net als haar moeder ziet ze zichzelf als een onafhankelijke vrouw van een bepaalde leeftijd, die niet langer graag met dwazen wil omgaan - vooral die van het zwakkere geslacht - en die eindelijk weet wat ze wil van het laatste hoofdstuk van haar leven, d.w.z. alles haar eigen manier.


Hoe herken je een prinses in 8 stappen


1. Ze ontbijt niet. Terwijl ze af en toe haar ontbijt eet, is de kans veel groter dat ze vol afschuw aan de hondenbrokken in haar kom snuffelt en dan naar de koelkast wandelt, waar ze wacht tot jij er bent en je doodstaren totdat je haar favoriete traktatie geeft, een stukje kipfilet. Geef haar GEEN ander merk.. ze weet het


2. Ze is stil in huis - maar ze heeft een parttime baan als de side kick van Grigri als ze naar buiten gaan. Als iemand ook maar op straat ademt, wordt ze de Rottweiler die ze denkt te zijn (ja, ze zal in de verkeerde richting kijken en blaffen als ze de lucht aanvalt vanwege haar niet zo goede gezichtsvermogen)


3. Om een lichaam als dat van haar te behouden, is een kom met koel bronwater nodig, die twee keer per dag wordt ververst.. kraanwater mag als ze het niet ziet :)


4. Haar stoelgang is grillig, maar ze heeft haar humor niet verloren als het gaat om het pure genot dat ze ervaart door haar poep uit te spreiden tijdens wandelingen. Een poepje hier, en dan nog één een paar meter verder langs de straat – vaker wel dan niet midden op het grasveld van onze knorrige buurman. En ze houdt echt van dit spel als je weinig poepzakjes bij je hebt.


5. Haar voorkeur qua slaaparrangementen is om in het bed naast me te slapen, vacht tegen huid. ALS ik opsta, zal ze naar voren schuiven zodat ik nauwelijks op de rand van het bed slaap (als of beter wanneer ik uit het bed val val - nee, geen wijn in het spel ;) - zal ze zwaar zuchten omdat ik haar wakker heb gemaakt).


6. Ze tolereert geen andere honden buiten haar familie. Elke hond die te dicht bij haar achterste komt, wordt op de juiste manier "behandeld". Interessant is dat ze niet zo omzichtig is over haar eigen kont-inspecties.


7. Zoals de meeste vrouwen van middelbare leeftijd, heeft ze een lage tolerantie voor idioten, geeft ze niet te veel fucks en staat ze erom bekend dat ze last heeft van een vreemde stemmingswisseling of tien.


8. Ze is een huismus die niet goed kan omgaan met veranderingen. Ze maakt een zeer geloofwaardige indruk van een dode hond die aan een riem is vastgemaakt wanneer ze wordt gemanipuleerd om iets te doen wat ze niet wil doen. Het liefst wacht ze tot ze een menigte om zich heen heeft wanneer ze zich neerlegt in t midden van de straat..


Heeft iemand nog een "Prinses" voor een hond?


ondertekend,

een hondenmoeder die nu onderweg is naar de koelkast waar de prinses wacht op het traktatie

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page