top of page

Katten en kattenkruid.. een liefdesverhaal

Bijgewerkt op: 5 jun. 2022
Wat is er met kattenkruid dat katten gek maakt?

Kattenkruid is het originele en meest populaire kruid voor kattenspeelgoed en -snoepjes, omdat het een licht hallucinogeen effect kan hebben op katten en ongelooflijk plezierig voor ze kan zijn. ?

Waarom heeft het invloed op mijn kat?

Kattenkruid bevat aromatische oliën, waarvan er één werkt als een mild hallucinogeen bij inademing door katten. Deze olie wordt Nepetalactone genoemd en wanneer uw kat zijn geur inademt, wordt hij een beetje gek!
Wat is een normale reactie op kattenkruid?

Of ze nu worden blootgesteld aan de plant of een gedroogde versie in een speeltje, je zult zien dat je kat over hun kin, wangen en achter de oren wrijft met het kattenkruid, waardoor hun tanden meer worden blootgesteld en als het de plant is, zelfs de bloemen eet en kauwt en bladeren. Ze doen dit om meer lucht naar de receptor aan de achterkant van de neus te dwingen om de geur te concentreren en meer van de goedheid van kattenkruid te krijgen.


De meeste katten worden speels, speels of slaperig als ze worden blootgesteld aan kattenkruid. Sommigen spinnen meer en springen met veel meer energie rond dan normaal. Het kan zijn dat je kat agressief reageert op kattenkruid door te bijten, krabben en sissen. In dat geval wordt aangeraden om hem niet aan het kruid bloot te stellen.


Hoe lang gaat kattenkruid mee?

De reactie van een kat op kattenkruid duurt gemiddeld 5-15 minuten. Ze zullen er dan minstens een uur niet meer op reageren. De reactie op kattenkruid is erfelijk en ongeveer 30% van de katten reageert niet op kattenkruid, dus maak je geen zorgen als je kat niet reageert zoals andere katten, het is volkomen normaal.
Interessante feiten over catnip die je mogelijk nog niet weet

Of je het nu met je kattenfamilie hebt geprobeerd of niet, zowat alle kattenmensen weten wat kattenkruid is. We weten dat het het spul is dat een normale kat kan veranderen in een rollende, zoomende, hilarisch energieke gek. De meeste katten zijn er dol op en we houden ervan om onze katten te zien genieten van de goede dingen. Maar wat weet u eigenlijk over kattenkruid? Er is veel meer aan deze katachtige favoriet dan zijn vermogen om je kat op te vrolijken. Als je het aan je kattenvriend wilt geven, kun je het beste alles leren wat je kunt.


Hier zijn een paar feiten over kattenkruid die de meeste mensen, zelfs kattenmensen, niet weten.

1. Kattenkruid is een overblijvend kruid dat deel uitmaakt van de muntfamilie. In sommige regio's wordt het eigenlijk catmint genoemd.

2. Hoewel het inheems is in Europa, groeit kattenkruid nu bijna overal in de VS. Het wordt ongeveer een meter lang en wordt geïdentificeerd door zijn rafelige hartvormige bladeren en clusters van buisvormige bloemen. Sommige mensen beschouwen het als een onkruid, want als het eenmaal vastzit, kan het het overnemen.

3. De chemische stof in kattenkruid die verantwoordelijk is voor de effecten van de plant op katten, wordt nepetalacton genoemd.

4. Het gevoel dat katten krijgen van kattenkruid wordt vergeleken met wanneer een mens een milde hallucinogene drug neemt. Dat gevoel hangt er echter van af of de kat het spul eet of eraan ruikt. Als ze het eten, is kattenkruid meer een kalmerend middel. Als ze eraan ruiken, worden ze opgewonden en actief.

5. Hoewel kattenkruid wordt vergeleken met sommige hallucinogene medicijnen, is het volkomen veilig voor katten. Het is 100% natuurlijk, het is onmogelijk om een ​​overdosis te nemen en het is niet verslavend.

6. Gevoelig zijn voor de effecten van kattenkruid is genetisch bepaald. Ongeveer 30% van de katten reageert er helemaal niet op.

7. De gevoeligheid van een kat hangt ook af van hun leeftijd. Katten groeien pas in hun kattenkruid-gevoelige gen als ze enkele maanden oud zijn. Tegelijkertijd ontgroeien de meeste oudere katten de gevoeligheid.

8. Mannelijke katten voelen zich vaak meer aangetrokken tot kattenkruid dan vrouwtjes omdat het dezelfde chemische stof bevat als in de urine van een vrouwelijke kat. Het klinkt vies, maar mannelijke katten kunnen het niet helpen, maar zijn er dol op.

9. Het maakt niet uit hoe lang je de kattenkruid buiten laat, de effecten duren maar zo lang. De meeste katten zullen het slechts 10-15 minuten voelen. Ze zullen het gevoel pas ongeveer twee uur later opnieuw kunnen krijgen.

10. De meesten van ons zijn gewend om kattenkruid te zien komen als een besprenkeling van het gedroogde kruid. Je kunt het ook kopen als spray, tandkauwtablet, pellet of als losse bladeren.

11. Katten zijn niet de enigen die de rustgevende effecten van dit kruid kunnen ervaren. Kattenkruidthee wordt beschouwd als een geweldige natuurlijke remedie voor mensen. Het is vergelijkbaar met kamille en kan je helpen je voor te bereiden op het slapen. Het kan ook helpen bij het verlichten van misselijkheid en hoofdpijn. Als thee niet jouw ding is, verkopen veel natuurwinkels kattenkruidcapsules.

12. Studies tonen aan dat kattenkruid muggen afstoot. Het probleem is dat de effecten niet lang aanhouden en het werkt niet wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het kweken van kattenkruid in uw tuin is echter een geweldige natuurlijke manier om zoemend ongedierte af te weren.

13. Grote katten zoals leeuwen, tijgers en jaguars kunnen net zoveel van kattenkruid houden als huiskatten


signed

crazy cat lady


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page