top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Mummies en Halloween


cartoon mummy toilet funny halloween
Mummy halloween

Halloween komt steeds dichterbij, en ik vroeg me af waar al die enge monsters vandaan komen?


En als girly mummies naar hun favoriete 'wrap'-muziek luisteren, zijn ze dan bezig met het nadenken over andere outfits... ik bedoel.. altijd wit.. zo saai.. waarom niet een beetje glitterroze verband ?


Anywhoooo, een nieuwe blogpost over Mummies en Halloween.. facinerende info over mummies..


De perfecte Halloween-avond moet een volle maan, een bewolkte lucht, een koele bries en verhalen over wezens die we hopelijk nooit zullen tegenkomen, omvatten. Maar wie bedacht deze Halloween-monsters, geesten en heksen? Net zoals je misschien denkt dat je het antwoord weet op "Wat is Halloween?" het echte verhaal achter deze huiveringwekkende vakantie en de bijbehorende bloedstollende beesten is niet zo eenvoudig.


Halloween-monsters weerspiegelen menselijke verklaringen voor het onbekende en bieden een uitlaatklep voor onze diepste, meest primaire angsten. Er is een reden waarom ze vaak de sterren zijn van de beste Halloween-films.


Een mummie is een persoon of dier, wiens lichaam is gedroogd of anderszins geconserveerd na de dood. Als mensen aan een mummie denken, denken ze vaak aan de oude Egyptenaren, die al in 3700 voor Christus mummies maakten. Mummies mogen niet letterlijk uit hun oude graven opstaan ​​​​en aanvallen met hun uitgestrekte armen - zoals de versies uit het Hollywood-tijdperk. Maar ze zijn heel echt en hebben een fascinerende geschiedenis.


Veel mummies, mannen en vrouwen, werden begraven met extra haarpruiken voor het hiernamaals.


Mummies van farao (koningen) hadden uien in de oogkassen als ogen.


Sommige mummies waren in 20 lagen linnen gewikkeld.


De oudste mummies zijn niet Egyptisch. Gevonden in wat nu Chili en Peru is, dateren de Chinchorro-mummies uit 5000 voor Christus (Egyptenaren dateren uit 2500 voor Christus). De Takla Makan Mummies zijn 3000 jaar oude mummies gevonden in China. Interessant is dat hun kenmerken NIET Chinees zijn!


Egyptenaren mummificeerden niet alleen mensen. Gemummificeerde gerbils, vogels, katten, honden, vissen, slangen, bavianen, krokodillen, nijlpaarden en zelfs een leeuw zijn gevonden! Tijdens het 70 dagen durende mummificatieproces verwijderden oude Egyptenaren de hersenen door de neusgaten met behulp van een haakvormig instrument. In de overtuiging dat het geen waarde had, werden de hersenen weggegooid.


Het centrum van intelligentie en zorgzaamheid, de oude Egyptenaren hielden het hart, wikkelden het in en plaatsten het terug in de mummie. Andere orgels werden in speciale containers geplaatst, canapische potten genaamd.


Gelovende mummies hadden genezende krachten, bijna 500 jaar lang werden mummies vermalen en gebruikt om buikpijn en andere kwalen te behandelen. Bah!


Tijdens de Victoriaanse tijd was het uitpakken van mummies na het eten populair vermaak voor de gasten!


In de overtuiging dat je bezittingen mee zou kunnen nemen naar het volgende leven, werd King Tut gevonden met zoethoutwortel, watermeloenzaden evenals strijdwagens, spelletjes, wapens en meubels en een verandering van ondergoed.


Eén mummie heeft echt een paspoort! Toen Ramses 11 van Egypte naar Frankrijk ging, werd er een paspoort afgegeven!*De moderne beelden van Halloween zijn afkomstig uit vele bronnen, waaronder christelijke eschatologie, nationale gebruiken, werken uit de gotische en horrorliteratuur (zoals de romans Frankenstein; of The Modern Prometheus en Dracula) en klassieke horrorfilms zoals Frankenstein (1931) en De mummie (1932).


*Huisdier kostuums

30 miljoen Amerikanen zullen naar schatting $ 480 miljoen uitgeven aan Halloween-kostuums voor hun huisdieren. Dit is een stijging van naar schatting $ 200 miljoen in 2010. De meest populaire kostuums voor huisdieren zijn de pompoen, gevolgd door de hotdog en de hommel op de derde plaats.

* bron wikipedia
Als je een mummie was, wat zijn dan 5 dingen die je zou inpakken voor het hiernamaals. Waarom zou je deze voorwerpen in je tombe plaatsen?

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page