top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Nummer 7 van Liefde voor je hond is het hele jaar door


HANDEN ZIJN ALLEEN VOOR LIEFDE, NIET OM TE SLAAN


Een van de ergste dingen die je een hond kunt aandoen, is hem of haar te mishandelen. Als je je handen op je hond legt, zijn ze bedoeld om liefde te tonen. Liefde liefde liefde en meer liefde.


De kans om vervolgd te worden voor het op mishandelen van je hond is spijtig genoeg klein. Honden slaan is echter verkeerd.


Dit artikel gaat in op wat ik vind van hondenmishandeling, wat de wet zegt en wat je eraan kunt doen. Er zullen geen gruwelijke beelden in dit bericht staan en het zal feiten en ervaringen bevatten.


Realiteit


Je hand(en) op een hond leggen als vorm van straf is niet alleen verkeerd, maar ook schadelijk voor de relatie die je met je hond wilt. Contraproductief eigenlijk.


In haar boek It's Me or the Dog, de beroemde trainer voor positieve bekrachtiging en ster van haar eigen show over hondengedrag, schrijft Victoria Stilwell: "Als je een hond slaat, leer je hem bang voor je te zijn, zijn vertrouwen te schenden en je zijn vertrouwen verzwakken. Onzekere honden zijn degenen die meer geneigd zijn agressief gedrag te tonen.


Honden (huisdieren in het algemeen) zijn stille slachtoffers. Ze kunnen het aan niemand vertellen, ze zijn iemands boksbal en miljoenen honden zullen dag in dag uit blijven leven, niet wetend of de hand die ze voedt ze snel zal verslaan.


Wordt een klap als misbruik beschouwd?


Het komt erop neer dat huisdieren in veel landen als eigendom worden beschouwd. U kunt worden beschuldigd van dierenmishandeling, maar dat is over het algemeen gereserveerd voor de meer harde kerngevallen en niet voor de klootzak die doet alsof hij van een hond houdt, maar hem slaat als niemand kijkt.


Actie ondernemen


Als u weet dat iemand een hond psychisch en/of fysiek mishandelt, wat kunt u dan doen?


Dit is mijn antwoord, mijn realiteit en waarheid: handelen. Doe iets, want als je dat niet doet, onthoud dan dat elke andere persoon in het leven van dat huisdier ook niets doet.


Honden mogen nooit worden blootgesteld aan mishandeling. Maar als honden gevoerd worden, een dak boven hun hoofd hebben en aan hun basisbehoeften wordt voldaan, staat de wet aan de kant van de dader.


Dat zal mij niet tegenhouden en jou ook niet.


Een paar jaar geleden was ik mijn hond aan het uitlaten. Ik zag een man zijn hond achtervolgen op straat.


De hond was blijkbaar losgeraakt tijdens een wandeling en zijn baasje zat achter hem aan. Terwijl hij de kleine man oppakte, sloeg hij de hond op de kont en schreeuwde keer op keer: "Nee! Nee! Nee!" en rukte de hond dicht naar hem toe.


Ik schreeuwde "he" en voordat een tweede woord zijn kant op kon komen, pakte hij zijn hond op en liep snel weg, misschien betrapt op heterdaad of gewoon niet willen omgaan met een duidelijk verbijsterde me.


Ik vraag me af of mijn woorden die hond helpen of pijn doen als de eigenaar thuis komt.


Ik kan niet niets doen. Want dat zou betekenen dat het me niet kan schelen. Ik doe nooit iets met halve maatregelen. En ik begin er nu niet aan.


Hier zijn drie dingen die u kunt doen als u vermoedt dat een hond wordt mishandelt. Als je denkt dat het echt misbruik is, neem dan nooit het heft in eigen handen. Meld het vermoeden van misbruik bij de autoriteiten. Als je een logboek kunt bijhouden met datums, tijdstippen en eventuele foto's, doe dat dan ook.


1 Als jij degene bent die het dier mishandelt, stop dan alsjeblieft. Honden proberen je niet terug te pakken door t plassen of poepen op een vloer. Honden blaffen. Een hond slaan zal het moment stoppen, maar je boezemt een hond angst en pijn in. Dit is niet wat mensen moeten doen, en zeker niet voor een liefhebbend familielid. En als je dit doet en 's nachts kunt slapen met je ogen dicht, dan moet je misschien helemaal geen gezelschapdier houden.


2 Als u een vriend of familielid heeft die zijn hond slaat - voor welk gedrag dan ook - moedig hem of haar dan aan om samen te werken met een gedragsdeskundige en leg uit waarom slaan verkeerd is. Een hond mag, net als een baby, nooit worden geslagen omdat hij gewoon is wie hij is.


3 Als een vreemde een hond slaat of pijn doet, moet u ingrijpen op een niveau dat u prettig vindt. Als je voor je leven vreest, grijp dan niet in, maar bel de autoriteiten. Mobiele telefoons zijn een geweldig apparaat voor het vastleggen van een video van iets dat ronduit verkeerd is.


Doe met me mee, wil je? Handel en stop de mishandeling volgende keer dat het gebeurt.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page