top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Nummer 8 van 'liefde voor je hond het hele jaar door'


PRAAT MET JE HOND


Vertel je hond dat je van ze houdt. Als uw hond doof is, gebaar het dan. Als hij 'selectief doof' is ... nou, dan sta je er alleen voor ;)


Honden zijn onze vertrouwelingen. Met een doel en soms zonder bedoeling vertellen we onze honden dingen die bijna nooit tegen een ander mens zouden worden gezegd (althans niet in hun gezicht). We vertellen ze ook alledaagse dingen - eigenlijk van alles en nog wat. Dus waarom doen we het? Geloven we dat onze honden 'snappen' wat we zeggen? Praat jij tegen je hond?


Ik weet eigenlijk dat mijn hond veel begrijpt van wat ik zeg. Hier zijn een paar gebieden waarop ik altijd tegen mijn hond praat:


Als ik mijn schema doordenk

"Mama moet boodschappen gaan halen en dan rennen om haar stomerij op te halen en ze is zo terug." Hoeveel van jullie zeggen van dat soort dingen tegen je hond? Of wat dacht je van: "Laat me IG even checken en een paar foto's bekijken en dan gaan we spelen, oké?" Knik instemmend als je over je tijd onderhandelt en dit aan furchild uitlegt.


Als ik gewoon luidop aan t denken ben... wanneer gevraagd wordt 'met wie praat je'..

Met een hond aan mijn voeten, heb ik eindelijk een antwoord op hun vragen over mijn mentale toestand. "De hond - dat is met wie ik praat." Genoeg gezegd.


Als ik aan het venten ben :

“Word nooit een mens. Mensen kunnen gemeen zijn.” Wie kan ons na een slechte dag of een vervelend telefoontje beter begrijpen dan onze honden ?


Ik was geïrriteerd aan de telefoon en meteen nadat ik had opgehangen, wordt dan er dan wat gevloekt.. . In gemengd gezelschap zouden deze dingen nooit worden gesproken. Het maakt echter niet uit met mijn hond aan mijn voeten: wat er binnen Gri's gehoorsafstand gebeurt, blijft in Gri's gehoorsafstand.


Ik voel me meer op mijn gemak in wat ik zeg in de buurt van mijn hond dan van de meeste mensen. Toegegeven, hij wil en kan niet praten, maar zelfs als hij zou kunnen, overtuigt de geest en loyaliteit van een hond me dat er een aantal geheimen zijn die hij mee zal nemen in zijn graf. Is het een wonder dat we zoveel delen van wie we werkelijk zijn als niemand kijkt (of luistert)?


Als ik zing.. vandaar Gri's geselecteerde doofheid.. rude..

Soms krijg ik een diepe zucht als ik te hard 'zing' (meestal omdat ik hem wakker maakte uit een dutje).


Wanneer je van een hond hebt gehouden en verloren, dan realiseer je je de korte tijd die we hebben met deze dierbare wezens. En als je oudere honden adopteert, geniet je nog meer van elk wakker moment.. Het acroniem-van-het-moment YOLO (je leeft maar één keer) resoneert.


minimaltese dog tag funny cheeky dog tag senior dog maltese
13 year old Dulce, Certified LapDog


Hoewel ik 3 honden heb, breng ik met ieder van hen wat persoonlijke tijd . Grigri houdt van massages, Lily speelt graag met haar speelgoed en Dulce is een gediplomeerd schoothondje.


Honden spreken met hun hart. Of iets wat ik zeg echt logisch is, staat ter discussie. Maar ik weet dat hij luistert, wat hem in een geheel eigen categorie plaatst.


En jij? Praat jij tegen je hond? Wat voor dingen zeg je?


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page