top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Slaapt uw hond bij u in bed?


"Someone's hogging the bed again, but I'm not mad about it."
Heb je je ooit afgevraagd... "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed als ze haar EIGEN bed heeft?"


Het is het dilemma van de moderne hondenliefhebber: je vindt eindelijk dat volledig wasbare, ultracomfortabele hondenbed dat zowel bij je interieur als bij je budget past. Je test het traagschuim zelf, opkrullend als een hond voor verbijsterde dierenwinkelmedewerkers. Je neemt je aankoop mee naar huis en presenteert deze aan je hond, in de hoop dat ze er dol op zal zijn. In plaats daarvan neemt ze een snufje voordat ze naar het enige bed springt waar ze ooit van zal houden - het jouwe. Dus waarom slaapt uw hond bij u in bed, ook al zijn er andere comfortabele opties beschikbaar?


Honden zijn sociale dieren

Het eerste dat u moet weten om te begrijpen waarom uw hond bij u slaapt, is dat honden sociale roedeldieren zijn. Dit betekent dat ze in het wild in groepen zouden slapen. Honden zijn geen solitaire dieren, en daarom is het instinctief en natuurlijk voor hun soort om met iemand te slapen.

* Ze zijn eenzaam

Hier is een eenvoudig antwoord op de vraag: "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?" en "Waarom slaapt mijn hond op mij?" Honden zijn als ex-vriendjes: ze slapen niet graag alleen en als je ze een keer in je bed laat, willen ze daar elke nacht naar liggen. Ze maken allebei een jammerend geluid als je zegt dat ze in hun eigen bed moeten slapen.


* Honden hebben het soms koud

Een fijn dekbed en een menslijke kachel laten het grote bed een stuk gezelliger lijken dan het hondenbed dat niets meer biedt dan hun eigen lichaamswarmte. Waarom rillen van je eenzaamheid als je je koude neus kunt verwarmen aan de warme voeten van een mens?


* Het grote bed ruikt lekker

Er is een reden waarom er geurkaarsen zijn die ruiken naar pas gewassen lakens - het is een geweldige geur. Die geur (nou ja, het bewaren ervan) is waarom veel mensen hun hond hun eigen bed kopen, maar het is ook de reden waarom onze honden tot de onze worden aangetrokken.


* Het grote bed ruikt naar HEN!

Nog een antwoord op: "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?" Onze bedden ruiken beter dan die van hen, maar dat is helaas alleen waar als ze in de hare slapen. Ze gaan misschien in ons bed slapen omdat het beter ruikt dan het hare, maar ze blijven omdat het uiteindelijk ruikt alsof het van hen is.


* Honden houden ervan om zich uit te strekken

Veel hondenbedden zijn ontworpen met cirkelslapers in het achterhoofd, maar als uw hond het niet leuk vindt om een ​​hondendonut te vormen als ze 's avonds naar bed gaat, is een rond bed gewoon niet voldoende. De menselijke matras biedt veel rechthoekig onroerend goed voor lange ledematen van grote rassen om uit te strekken - het enige nadeel is dat de mensen vaak in de weg liggen!


* Ze voelen zich buitengesloten

Mensen hebben verschillende classificaties van liefde - ouderlijke liefde, platonische liefde, romantische liefde. Honden houden gewoon van. Dat is waarom ze niet echt begrijpen dat sommige van de nachtelijke knuffels die in het mensenbed plaatsvinden, niet voor hen zijn. Niets is zo dodelijk voor de stemming als een hond à trois, dus soms is het beter om de deur gewoon op slot te doen.


* Honden hebben het recht

Nog een gemakkelijke manier om te antwoorden: "Waarom slaapt mijn hond op mij?" Nou, we noemen ze prins of prinses en dan verwachten we dat ze op de grond slapen? Royalty's worden niet gedegradeerd, mens!


* Je lakens voelen goed aan

De meeste hondenmandhoezen zijn gemaakt voor wasbaarheid, niet voor luxe, en toch herkennen veel honden op de een of andere manier linnengoed van goede kwaliteit. Ze kennen een hoge draaddichtheid als ze er een zien, en als ze het op je bed zien, weten ze dat hun kont op dat Egyptische katoen hoort.


* Maar ze houden van je

De bottom line op en het meest definitieve antwoord op: "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?" Ze willen gewoon naast hun beste vriend slapen, en echt, hoe kunnen we ze dat kwalijk nemen?

Maar het bed delen met honden is geen modegril. Mensen delen hun bed al lang met honden. Volgens een artikel in Psychology Today:


* De Egyptische farao, Ramses de Grote, had een hond genaamd Pahates die de titel "Bedmetgezel van de farao" kreeg.

* Alexander de Grote sliep tussen de veldslagen door naast zijn windhond Pertias.

* Koningin Victoria stierf in bed naast haar favoriete Pom, Turi.

* Peter de Grote, tsaar van Rusland, sliep met zijn Italiaanse windhond, Lisette.

* Fredrick de Grote van Pruisen sliep met een Italiaanse windhond genaamd Biche.


MOET IK MIJN BED DELEN MET MIJN HOND?

Er zijn geen gezondheidsredenen waarom u uw bed niet met uw hond zou moeten delen, tenzij u allergisch bent. Als je een lichte slaper bent en de bewegingen van je hond je wakker maken - of als je hond luid snurkt, of de dekens en kussens opvreet - wil je misschien nog eens nadenken. Als je significante ander geen hond in bed wil, moet je dat samen oplossen.


Onthoud dat slapen met je hond jouw keuze is, niet die van je hond. Bepaal wat goed voor je is.


Laat je je hond in je bed slapen? Zo ja, waarom? Zo niet, waarom niet?


ondertekend,

een hondenmoeder die hoopt dat ze opnieuw uit bed valt


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page