top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Tips om uw hond veilig te laten zwemmen


tips om hond veilig te laten zwemmen blog

De temperatuur loopt op, honden die van water houden kunnen niet wachten om erin te springen..

maar voordat ze dat doen .. is het veilig ?


Veel honden houden van het water, maar niet alle honden zijn van nature ontworpen voor wateractiviteiten. Of het nu een zwemmer of een kijker is, je hond wil graag bij het gezin zijn, bij het zwembad, aan het meer of op het strand. Met deze veiligheidstips kunt u uw hond deze zomer veilig houden:


• Gooi uw hond nooit in het water. Laat uw hond langzaam kennismaken met het water. Niet alle honden zijn van nature zwemmers, vooral rassen met korte, brede hoofden en platte muilen zoals Mopsen, Engelse Bulldogs en veel lichaamstypes zijn van nature niet drijvend. Hou het veilig.


•Gooi geen bal in het water totdat je hebt gecontroleerd wat er onder het oppervlak ligt. Grote of grillige rotsen, plotselinge drop-offs, gladde rivierrotsen en ijskoude watertemperaturen kunnen een reis naar de eerste hulp voor uw huisdier betekenen. Gebruik een waterveiligheidsvest bij het meer, de rivier of de oceaan. Zwemmen is vermoeiend. Een reddingsvest zorgt ervoor dat uw hond ook in onderstroom blijft drijven.•Laat uw hond rusten. De meeste honden apporteren tot ze erbij neervallen. Honden moeten af ​​en toe uit het water worden gedwongen om te rusten. Een vermoeide hond loopt meer risico om te verdrinken. Neem vers water mee voor uw hond om te drinken. Uw hond zal in de verleiding komen om uit dat zwembad of meer te drinken. Zoet water bevat parasieten en algen, zwembadwater bevat chloor en zeewater bevat zout. Geen enkele is goed voor uw hond.


•Droog de oren van uw hond. Vocht in de gehoorgang draagt ​​bij aan oorontstekingen.


•Geef uw hond na het zwemmen een snelle spoeling met de slang. Chloor en andere chemicaliën kunnen de huid van uw hond uitdrogen. Laat uw hond nooit onbeheerd achter in het water, zelfs niet als hij een veiligheidsvest heeft en een uitstekende zwemmer is.


•Leer uw hond hoe hij uit het zwembad moet komen.


• Leg een rubberen mat aan de zijkant van het zwembad vast zodat dieren die er in vallen veilig kunnen ontsnappen.rubberen mat aan zijkant van zwembad om dieren veilig uit het water te laten komen
rubberen mat aan de zijkant van het zwembad

•Voorkom ongelukken in het zwembad terwijl u weg bent. Installeer een zwembadomheining met een afsluitbare poort. Het voorkomt dat andere huisdieren erin kunnen komen of er per ongeluk in kunnen vallen.


• het leren van reanimatie bij huisdieren is een geweldige manier om voorbereid te zijn op een noodgeval.


• Voor oudere honden is zwemmen een fantastische oefening omdat het gewrichtsvriendelijk is, vooral voor honden die problemen hebben met botten, gewrichten en kraakbeen.


Zwemmen is een geweldige cardiovasculaire oefening, verbrandt overtollige energie en helpt stress te verminderen. Het kan zeer therapeutisch zijn voor oudere honden, omdat water het lichaam van een hond drijft en het bewegen gemakkelijker maakt. Het kan ook pijn verminderen door kraakbeen, gewrichten en spieren te versterken en de bloedsomloop te verbeteren.•Prevent pool accidents from happening while you are away. Install a pool fence with a lockable gate. It will prevent other pets from entering or accidentally falling into it.


• learning Pet CPR is a great way to be prepared when an emergency happens.


• For senior dogs, swimming is a fantastic exercise because it is joint friendly, particularly for arthritic dogs who have issues with bones, joints and cartilage.


Swimming is great cardiovascular exercise, burns off excess energy and helps to reduce stress. It can be very therapeutic for senior dogs because water makes a dog’s body buoyant and makes moving easier. It can also reduce pain by strengthening cartilage, joints, and muscles, and improving circulation.


signed,

een hondenmama van 3 honden die niet graag nat worden :)


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page