top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

TOP 10 Liefde voor je hond het hele jaar door


NR 9


SPEELTIJD


Voor een hond zijn spelen en aandacht gelijk aan liefde. Houd rekening met de algehele gezondheid van uw hond en zorg voor een veterinaire goedkeuring voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint. Dat gezegd hebbende, er zijn veel manieren om een hond het hele jaar door actief en spelend te houden, vooral in de wintermaanden.


Korte maar stevige wandelingen


Actief blijven is de sleutel om de geest en het lichaam van een hond in vorm te houden. Hoe oud (of jong) een hond ook is, mobiliteit is belangrijk. Wees natuurlijk voorzichtig als een hond artritis of andere mobiliteitsproblemen heeft. Wanneer u zich naar buiten waagt, moet u een hond tegen de elementen beschermen met een warme trui. Besteed veel aandacht aan de poten en gebruik zoiets als een product voor het coaten van poten of buitenslofjes voor honden.


Als je net als Grigri (mijn 13-jarige Pom) bent, hou je van een korte stevige wandeling terwijl je rondgedragen wordt ;)


Honden en katten krijgen het koud, vooral kortharige rassen, senioren, puppy's en huisdieren met medische aandoeningen. Zoek naar een geïsoleerde trui met een coltrui die de buik bedekt en die bescherming biedt van nek tot staartpunt.


Ja, ik weet het, coltruien zijn zoooo not done .. dus vertel het gewoon niet aan je hond :)


Dwing een hond nooit om kleding te dragen als hij zich echt ongemakkelijk voelt. Hoewel veel honden profiteren van de extra laagjes bij koudere temperaturen, kunt u proberen uw hond de jas minutenlang in huis te laten dragen. Als hij of zij niet reageert - of de beroemde "bevries op zijn plaats" -houding doet - schrap het idee en ga verder.


Ja, Freeze & Drop move, gedaan door Grigri elke keer als ik een jas probeer aan te trekken.. hij is liever nakkid.. Dus als ik met hem ga wandelen zorg ik ervoor dat het niet te koud is.


OEFENING


Om een gezonde hondenlevensstijl te leiden, moet een hond elke dag 20 tot 60 minuten aan lichaamsbeweging krijgen en of hij nu moet afvallen of gewoon een gezond fitnessniveau moet behouden, dat betekent consistentie
senior dog meerkat pose
Lily's Meerkat Pose

Rechtop zitten om te smeken ongeveer 10 herhalingen (Lily's kenmerkende beweging) helpt de kernspieren van uw hond te versterken en verbetert de balans en stabiliteit. Die kernspieren worden gebruikt voor lopen, draven, springen en vele andere acties, dus het is belangrijk om ze regelmatig te versterken.


Omrollen is een andere goede oefening voor de kernspieren. Doe vier tot vijf rollen in elke richting, zodat je de spieren gelijkmatig richt.


Shake Hands is een mooie rekoefening voor de schouderspieren, maar zorg ervoor dat je beide voorpoten 5 tot 10 herhalingen doet voor een evenwichtige training.


Commando 3 meter lang op zijn buik kruipen na een gezonde, vetarme traktatie. Dit is goed voor de achterkant, schouders en kernspieren.


HERSEN SPELLETJES


"bordspelletjes" voor honden zijn ontworpen om de hersenen van een hond te trainen. Dit activiteitenspeelgoed stimuleert het oplossen van problemen op verschillende manieren: verborgen lekkernijen vinden door blokken op te tillen en te duwen, stukken te duwen en schijven te draaien.

Doe iets lekkers in je hand of onder een beker en kijk of uw hond het vanuit zijn zittende positie kan vinden. Aangezien sedentaire honden de neiging hebben om aan te komen, moet u het soort traktaties tot een laag of gezond snack beperken.


Verf zoals "Paw-casso"


Honden channelen hun innerlijke Rembrandt met deze activiteit. Meng maïszetmeel, bloem, water en kleurstof tot een verdikte consistentie. Doe verf op kunstpapier, leg er plasticfolie op en laat Bowser er overheen lopen. Verwijder de plasticfolie, laat aan de lucht drogen en laat het dan trots zien. gebruikte altijd niet-giftige vingerverven. Je kunt dit project altijd doen en vakantiekaarten met pootafdruk versturen.


Vergeet morgen niet onze nummer 8 te bekijken...

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page