top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Foster een hond, red een leven


foster een hond huis tekening

Als je een passie voor honden hebt en je je afvraagt ​​of er meer is dat je kunt doen om te helpen, moet je overwegen een hond te fosteren. Opvoeden kan een zeer lonende ervaring zijn. Asielen kunnen voor honden extreem stressvol zijn. Het is veel comfortabeler voor hen om in een huiselijke omgeving te verblijven. Zij kunnen meer individuele zorg bij iemand thuis krijgen. Het geeft ze ook betere socialisatievaardigheden, waardoor ze een beter aangepast huisdier zijn. Ook kan de pleegouder meer te weten komen over de persoonlijkheid, sympathieën en antipathieën van het huisdier, zodat de hond bij de juiste familie terecht komt. Het belangrijkste is dat fosters het leven van een dier kunnen redden!


Alle veterinaire zorg wordt meestal betaald door het asiel. In de meeste gevallen moet een bezoek aan de dierenarts eerst worden goedgekeurd. Je zorgt voor onderdak, eten, vervoer van en naar dierenartsafspraken en adoptie-evenementen, training en veel liefde!


Het is onmogelijk om te voorspellen hoe lang een dier in een fostergezin zal blijven. Sommige huisdieren worden binnen 24 uur nadat ze beschikbaar zijn geadopteerd. Anderen wachten misschien een jaar of langer op een huis.


Gehecht raken aan je fosterhond is normaal. Je doet dit tenslotte omdat je van honden houdt! De meest gestelde vraag aan fosters is hoe ze hen kunnen opgeven. Het antwoord is simpel. Het redt levens. Het is moeilijk om afscheid te nemen van een huisdier waar je verliefd op bent geworden, maar het alternatief is nog droeviger. Je zult de voldoening krijgen om een ​​eerder verloren en ongewenst dier te helpen een liefdevol thuis te vinden. Dat maakt het allemaal de moeite waard. De truc is om te bevestigen met klittenband en niet met lijm.


Als je besluit dat je een dier niet kunt opgeven, is dat ook goed. Je betaald dan gewoon het adoptiebedrag. Het belangrijkste is om na te denken over wat in het belang van het dier is. Soms, zelfs als je van ze houdt, is het het beste voor het huisdier om ze te laten gaan.


Redenen om een ​​hond te adopteren:


1. Je vergroot de kans dat die hond geadopteerd wordt.


Door te fosteren, ben je een schakel tussen je pleeghond en potentiële families. U kunt het woord verspreiden over wat een goede hond hij is, hoe hij van mensen houdt en hoe hij netjes aan de lijn loopt. Door bij jou te wonen, heeft hij de kans om gedrag te leren dat hem aantrekkelijker maakt voor andere gezinnen. Als je een hond opvoedt, heb je de mogelijkheid om die blaffende, uit de hand gelopen straathond in het asiel te transformeren in een hond waar iemand graag mee zou willen leven.


2. Je eigen hond leert meer sociale vaardigheden.


Uw hond kan met alle dieren overweg, maar het is nog steeds belangrijk voor haar om in de buurt van verschillende honden te zijn. Uw fosterhond kan dominanter zijn dan uw hond, die de neiging heeft om andere honden te vermijden. Als je fosterhond in de buurt is, zal het zelfvertrouwen van je hond toenemen, omdat je familie de hond aanmoedigt en laat zien hoe hij moet spelen. Uw hond moet mogelijk ook leren om de waterbak en het hondenbed te delen met uw fosterhond en zij zal ook leren hoe u met u kunt delen.3. Het is een goede manier om te zien of je toe bent aan een extra hond.


Het is niet altijd duidelijk of een tweede of derde hond bij uw gezin zou passen. Soms is een extra hond een ramp. Andere keren is het de perfecte match. Fosteren geeft u de kans om te zien of een andere hond geschikt is voor uw gezin. Misschien is fosteren een betere oplossing voor jou.4. Je helpt het asiel om meer te weten te komen over de persoonlijkheid van de hond.


Je hebt elke dag contact met je fosterhond en leert over zijn unieke persoonlijkheid en gedragsproblemen. Het is moeilijk om veel over een hond te weten als hij met veel andere honden in een asiel leeft. Door honden in pleeggezinnen te plaatsen, kunnen asielen leren of de honden van kinderen houden, aan tafel bedelen, katten achtervolgen, blaffen wanneer ze in een bench zitten, basiscommando's kennen of veel of weinig energie hebben. De mogelijkheden van wat een pleeggezin over een hond leert, zijn onbeperkt.

5. U zult het goede gedrag van uw eigen hond waarderen.


Of misschien realiseer je je dat de pleeghond zich beter gedraagt ​​dan je eigen hond! Het zal het voor u een stuk gemakkelijker maken om uw pleeghond de regels te laten zien, omdat hij uw hond heeft om te kopiëren.


Als uw hond bij de deur zit, gaat uw fosterhond ook zitten. Je fosterhond ziet dat je hond zit en wacht op haar eten, dus hij doet hetzelfde.


6. Je redt het leven van een hond.


Veel asielen lopen tegen hun grenzen aan en kunnen niet meer honden opnemen. Ze hebben extra fostergezinnen nodig.7. Je zou kunnen eindigen met een nieuw gezinslid.


Veel fostergezinnen realiseren zich dat de hond die ze opvoeden perfect bij hun gezin past. Dit is een happy end voor zowel de hond als het gezin. Als je geen hond opvoedt, weet je nooit wat je mist. Natuurlijk ontmoet je misschien nooit die speciale hond die iets aan je leven zou kunnen toevoegen.8. De hond mag bij je gezin wonen in plaats van in een asiel.


Honden raken gestrest van asielen. Ze zijn lawaaierig met beperkte één-op-één interactie. De honden krijgen te weinig beweging, training of socialisatie. Na verloop van tijd ontwikkelen veel honden psychologische problemen als opgekropte energie, frustratie, agressie of verveling.


9. Het is een manier om te helpen zonder geld uit te geven.


Als je geen geld hebt om te doneren aan dierenasielen, kun je je tijd doneren door te fosteren. Veel asielen betalen alles voor u, met voedsel, een krat, kommen en veterinaire zorg.


getekend,

een hondenmama


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page