top of page
  • Foto van schrijverDog Mom

Pas op! Hondenpootjes verbranden op warm asfalt!

Bijgewerkt op: 16 jun. 2022


hondenpootjes verbranden op heet asfalt tekening poster

Naarmate de zomer warmer wordt, neemt ook het wegdek toe. De hitte van de zomer kan extreem gevaarlijk worden voor de poten van uw hond.

Je merkt het misschien niet omdat je schoenen draagt, maar het asfalt absorbeert de hele dag warmte en kan de poten van je hond ernstig verbranden.temperaturen asfalt in de zomer te warm voor honden

Een gemakkelijke manier om de temperatuur van een oppervlak te testen is de "zeven seconden test". Raak het trottoir eenvoudig zeven seconden lang met de rug van uw hand aan. Als je het niet de volledige zeven seconden kunt volhouden omdat het oppervlak te heet is, is het te heet voor de poten van je hond

Veel oppervlakken kunnen gedurende de dag snel opwarmen. Als u op een warme dag met uw hond op zand, cement of asfalt loopt, moet u deze eerst testen. Of zelfs achter in uw vrachtwagen - het hete metaal kan snel hun pootjes verbranden.

Hoewel deze temperatuurcorrelaties extreme omstandigheden vertegenwoordigen, tonen ze de mogelijkheid aan dat de grond veel te heet kan worden voor de poten van uw hond. Net zoals het achterlaten van uw hond in de auto als het buiten warm is, snel fataal kan zijn, kan het uitlaten van uw hond net zo schadelijk zijn.

Als je hond buiten moet zijn als het warm is, pak dan wat hondenschoenen om die kostbare poten te beschermen of als je kleine honden hebt kan je ze eventueel naar een grasveld dragen.symptomen van brandwonden zijn onder meer:

🐾 Het aangedane gebied is rood en gezwollen (1e graads)

🐾 Er zijn duidelijke blaren zichtbaar (2e graads)

🐾 De huid is verkoold (3e graads)

Hoe brandwonden te voorkomen:

🐾 doe de "zeven seconden test" voordat u met uw hond gaat wandelen

🐾loop uw hond op gras of in weilanden

🐾 Laat uw hond uit als de grond kouder is - 's morgens vroeg of' s avonds laat.

Wees slim, controleer voordat je gaat wandelen.

Deel deze tips om je trouwe viervoeters te beschermen

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page