top of page

Waarom zijn zwarte katten een Halloween-symbool?


Black cats halloween drawing spell
Black cats on Halloween

Tegenwoordig maken zwarte katten net zo goed deel uit van de Halloween-traditie als pompoenen en heksen. Zwarte katten zijn echter niet altijd in verband gebracht met Halloween. In feite lijken zwarte katten van de oudheid tot de recente geschiedenis niet te zijn verbonden met Halloween. Hun moderne associatie met Halloween lijkt een relatief recente en vooral Amerikaanse bijdrage aan de feestdag te zijn.


Zwarte katten hebben lang gediend als voorwerpen van bijgeloof. In het middeleeuwse Frankrijk en Spanje werden zwarte katten beschouwd als brengers van pech en vloeken voor elke mens die ze in de buurt kwamen, en werden ze geassocieerd met hekserij. Veel middeleeuwse Duitsers geloofden dat ze vervloekt waren als een zwarte kat hun pad kruiste van links naar rechts. Zwarte katten hebben echter ook in tal van culturen gediend als symbolen van geluk. Op de Britse eilanden wordt vaak gedacht dat zwarte katten welvaart brengen in elk huis dat ze bewoonden. In Japan worden ze ook beschouwd als gelukbrengers. In het oude Egypte werden zwarte katten als heilig aanbeden.


In de VS begon het allemaal met de Pilgrims in de kolonie Plymouth. De puriteinse pelgrims wantrouwden alles wat met heksen en tovenarij te maken had, inclusief zwarte katten. Ze vervolgden actief zwarte katten - het werd een gewoonte om zwarte katten op Vastenavond te verbranden om het huis tegen brand te beschermen. Nadat de anti-heksenijver in de koloniën was afgenomen, waren zwarte katten naast heksen grondig gecementeerd in de populaire legende. Tegenwoordig gebruiken decorateurs ze als Halloween-symbool, zowel naast heksen als onafhankelijk, om een ​​angstaanjagende, zenuwslopende sfeer aan hun voorste treden toe te voegen, terwijl hun groene ogen trick-or-treaters afschrikken.


Als je deze Halloween echt de geest voelt, overweeg dan om een ​​zwarte kat te adopteren uit een dierenasiel. Vanwege latent bijgeloof worden zwarte katten veel minder snel geadopteerd in vergelijking met andere kleuren. Door een zwarte kat te adopteren, kun je een dier redden dat anders misschien geen liefhebbend baasje had gevonden. Sommige opvangcentra zullen echter niet vlak voor Halloween een zwarte kat laten adopteren. Er is "een subtielere wreedheid" die in deze tijd van het jaar plaatsvindt. Het gaat om mensen die zwarte katten adopteren als kostuumaccessoires en ze vervolgens terugbrengen naar de opvangcentra of ze dumpen.Alle katten beschermen

Uiteindelijk kun je het beste al je katten naar binnen brengen. De buurjongen houdt misschien niet van satanische rituelen, maar er zijn veel auto's op de weg en die vormen een zeer reëel gevaar


Hoe kun je je kat veilig houden op Halloween?


Het komen en gaan van trick-or-treaters maakt het maar al te gemakkelijk voor katten en kittens (en zelfs honden) om eruit te glippen. Probeer een "toevluchtsoord" te creëren en uw katten in een aparte kamer te plaatsen. Zet anders je schaal met lekkers naar buiten en sluit de deur stevig achter je.


Andere Halloween-gevaren voor katten


Kaarsen en jack-o'-lanterns met kaarsen erin: laat je katten er niet alleen mee achter.

Chocolade en andere lekkernijen: houd deze zo ver mogelijk uit de buurt van van je katten, Indien je kat is vergiftigd, kontakteer dan onmiddellijk je dierenarts.

Zorg ervoor dat uw kinderen - vooral de jongere kinderen die niet beter weten - geen chocolade aan de huisdieren geven. Ook de folie en plastic wikkels zijn een probleem.Geloof jij dat een zwarte kat die voor je neus oversteekt ongeluk brengt?

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page